Kwark met bosbessen en pistachenoten

...
  • 10 min
  • 3 ingrediënten

Deze kwark met bosbessen en pistachenoten is een eiwitrijke maaltijd. Geschikt als ontbijt, lunch én tussendoortje. Kinderen in de groei hebben een hogere eiwitbehoefte. Iets om aandacht aan te geven als je een voedzaam eetpatroon maakt. Wist je dat je kwark makkelijker verteerd dan melk? Door het bewerkingsproces is dat namelijk al voor een deel gedaan.

Kwark is verkrijgbaar in heel veel variaties en wordt niet alleen gemaakt van koemelk.
Er wordt kwark gemaakt van soja, noten en granen. Goed om een keer te proberen voor de afwisseling of wanneer je zuivel niet goed verdraagt, maar let op! De hoeveelheid eiwitten in plantaardige kwark is aanzienlijk lager. Geitenkwark is een alternatief die lichter verteerbaar is dan zuivel van koemelk en toch een rijke bron van eiwit is. Ga je voor een plantaardig alternatief? Vul dan de eiwitten aan met zaden en pitten.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 150 ml (plantaardige) kwark
  • 100 gram bosbessen
  • 40 gram pistachenoten

Bereiding

01

Schep de kwark in een kom. Verwarm op het vuur een pan met daarin de bosbessen. Bosbessen uit de diepvries geven na het verwarmen een heerlijke saus. Verdeel de warme bosbessen (of laat deze eerst afkoelen) over de kwark en maak af met de pistachenoten.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een handje zaden, pitten of noten (eiwitten en gezonde vetten)
  • voeg een extra fruitsoort toe (vitaminen en mineralen)
  • een scheutje notenolie (gezonde vetten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

400 Kcal

per portie

30 g

Koolhydraten

24 g

Vet

15 g

Eiwit

7 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het