Mangoroos

mangoroos met kiwi limoen en aardbei
  • 10 min
  • 4 ingrediënten

Deze mangoroos tover je in 10 minuten op tafel. Ideaal om iemand te verrassen in de zomermaanden. Wat dacht je van Moederdag of als toetje bij de barbecue? En het ziet er misschien een beetje fancy uit, maar binnen 10 minuten heb je dit gerecht al klaar. Het leuke is dat je hem helemaal kunt aanpassen naar wat jouw moeder, schoonmoeder, oma, oppasmoeder, moeder-to-be of wie je ook in het zonnetje wil zetten, lekker vindt.

Met het warme weer ligt er weer ander fruit in de winkels. Mango’s, kiwi’s en aardbeien zijn echte seizoenstoppers. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer! Je kunt je fruitsalade ook opfleuren met nog meer verschillende kleuren van frambozen, bessen en bramen bijvoorbeeld. Kies fruit wat helemaal past bij degene die jij gaat verrassen op Moederdag.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 stuk mango
  • 1 stuk kiwi
  • 1 stuk limoen
  • 1 handje aardbeien

Bereiding

01

Snijd de mango in dunne plakken. Hoe dunner de plakken, hoe makkelijker je de roos kunt maken. Snijd de plakken in de lengte doormidden.

02

Pak een serveerring. Plaats een plak tegen de rand van de ring, met de gesneden, rechte kant naar onder. Leg de volgende plak daarnaast, iets over de vorige plak heen. Herhaal dit totdat je de serveerring vol hebt met mango. Zie ook de foto in de gallerie als voorbeeld.

03

Leg de mangoroos op een bord en haal de serveerring weg. Snijd de kiwi in de breedte in plakjes en halveer de plakken. Doe dit ook met de limoen. Met de halve maantjes van kiwi en limoen houd je de mangoroos mooi in vorm.

04

Halveer de aardbeien en leg deze in een halve cirkel om de roos heen.

Maak het nóg voedzamer met:

  • geschaafde amandelen als garnering (eiwitten)
  • partjes avocado (gezonde vetten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

279 Kcal

per portie

70 g

Koolhydraten

1 g

Vet

3 g

Eiwit

11 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het