Warme peer gevuld met amandelspijs

warme peer gevuld met amandelspijs
  • 25 min
  • 6 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Na een wandeling in het koude weer is dit heerlijk om op te warmen. Met dit recept leer je om zelf amandelspijs te maken met slechts 3 ingrediënten. Deze warme peer gevuld met amandelspijs geeft je snel een voldaan gevoel. Dat heeft alles te maken met de amandelen die erin verwerkt zijn. Amandelen zijn eiwitrijke noten. Een lekkere voedzame snack dus!

Amandelspijs maak je van nature met een gelijke hoeveelheid amandelen, suiker en een ei. Het ei is om de marsepein smeuïg te maken. Doordat de peer lekker sappig is uit de oven, kun je voor dit recept het ei weglaten als je wilt. Ik gebruik een veel kleinere hoeveelheid aan suiker, minder dan de helft. Wat mij betreft is dat zoet genoeg, maar proef zelf even wat je ervan vindt. Ben je bij stap 5 van het stappenplan dan heb je je suikerinname al drastisch verlaagd, maar start je net met stap 2 dan is je smaak misschien wel zoeter gewend. Bouw het langzaam af. De hoeveelheid suiker die je gebruikt heeft ook invloed op de hoeveelheid ei. Kluts 1 ei los en voeg geleidelijk toe aan de amandel met suikermassa totdat je de gewenste consistentie hebt.

Dit is een groot recept voor amandelspijs, dus je kunt er nog heel veel andere lekkere dingen mee maken. Bewaar het ingepakt in plastic folie in de koelkast. Verwerk het in een appeltaart of maak gevulde speculaas(koeken) bijvoorbeeld.

Ingrediënten 4 personen

  • 2 stuk peren
  • 250 gram amandelen
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 stuk ei
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 20 gram geschaafde amandelen

Bereiding

01

Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

02

Maak eerst de amandelspijs. Meng daarvoor de amandelen, kokosbloesemsuiker en (een deel van) het ei in een krachtige keukenmachine tot een compacte, stevige bal.

03

Halveer de peer en snijd het klokhuis eruit. Vul op met de amandelspijs. Ik ga voor de berekening van de voedingswaarde uit van ca. 10 gram amandelspijs per peer. Herhaal dit tot alle peren zijn gevuld. Verdeel vervolgens de speculaaskruiden en geschaafde amandelen erover.

04

Bak de peer met amandelspijs ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm, eventueel met een schep vanillekwark.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een portie vanillekwark (eiwitten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

103 Kcal

per portie

12,5 g

Koolhydraten

6,3 g

Vet

3 g

Eiwit

3,3 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het