Mexicaanse burrito met avocado

Mexicaanse burrito met avocado
  • 40 min
  • 13 ingrediënten

Bij het vermijden van geraffineerde suikers kom je er al snel achter dat je de kant-en-klare zakjes beter kunt vermijden. Dit recept voor Mexicaanse burrito met avocado maak je helemaal zelf. En het is heel eenvoudig! Het enige wat je veranderd is de kant-en-klare sausmix voor tomatenpuree, knoflook en Harissakruiden.

Je kunt in stap 2 kiezen voor de wraps die je altijd gebruikt. Wil je alvast een volgend stapje maken? Kies dan voor een wrap gemaakt van volkorenmeel. In dit recept zijn de wraps gemaakt van kikkererwtenmeel. Laat het beslag even een half uurtje staan zodat het vocht goed wordt opgenomen en de bittere smaak van de kikkererwten verdwijnt. Het kost even wat extra tijd, maar ze zijn verrukkelijk! Probeer je het een keer?

Voor de bonenmix gebruik ik een pot van 370 gram, in het recept ga ik uit van het uitgelekte gewicht 230 gram. Je kunt de bonen ook zelf weken en koken, koop dan gedroogde bonen. Dit gerecht is perfect om in aparte bakjes op tafel te zetten en iedereen zelf de vulling te laten kiezen. Veel plezier!

Ingrediënten 4 personen

  • 175 gram kikkererwtenmeel
  • 75 gram boekweitmeel
  • 1 snufje zout
  • 700 ml water
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel harissa
  • 2 teen knoflook
  • 2 stuk ui
  • 230 gram Mexicaanse bonenmix
  • 2 stuk paprika
  • 500 gram tomaten
  • 2 stuk avocado
  • 100 gram gemengde sla

Bereiding

01

Meng in een kom de kikkererwtenmeel, boekweitmeel, snufje zout. Roer het water met een garde erdoor tot een glad beslag en zet een half uurtje apart.

02

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en de puntpaprika in reepjes of stukjes. Snijd de ui in ringen.

03

Verhit een theelepel olie in een koekenpan en schep een lepel beslag erin. Draai de wrap om als de bovenkant droog is en bak nog een minuut aan de andere kant. Herhaal tot het beslag op is. Ondertussen kun je in een andere pan de groenten bakken.

04

Verhit daarvoor in een koekenpan een scheutje olie. Fruit de ui aan tot deze glazig is. Voeg de tomatenpuree toe. Pers de teentjes knoflook, of snijd heel fijn, en voeg toe. Roerbak daarna de paprika en gesneden tomatenblokjes erdoor. Voeg de harissa toe. Proef of de smaak naar wens is. Wil je meer pit? Voeg extra harissa toe.

05

Halveer de avocado. Deze kun je uitlepelen en in reepjes snijden. Serveer de wraps, bonen en groentemix, avocado en salade apart van elkaar óf maak er alvast een lekkere burrito van en serveer hem met een beetje sla.

Maak het nóg voedzamer met:

  • rul gebakken gehakt (eiwitten)
  • een scheutje olijfolie (gezonde vetten)
  • partje citroen of limoen (vitaminen en mineralen)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

488,7 Kcal

per portie

69 g

Koolhydraten

14,9 g

Vet

19,2 g

Eiwit

19,9 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het