Zeg je spruitjes, dan zeggen onze kids gelijk: dat lust ik niet. Tijd voor verandering! Benoem de spruiten om tot babykooltjes, zoet ze met een beetje honing en geef er een lekkere, frisse appel bij. Ineens is het een nieuwe maaltijd die het proeven wel waard is.
Deze babykooltjes met appel en quinoa zijn op smaak gebracht met kerriekruiden en honing. Met een scheutje olijfolie voeg je gezonde vetten toe aan deze eiwitrijke maaltijd. Wist je dat spruitjes behoorlijk wat eiwitten bevatten? Dat zoek je niet direct achter deze groente. Met deze vegetarische maaltijd hoef je je niet druk te maken om de inname van voldoende eiwitten. Quinoa bevat, als uitzondering op andere plantaardige producten, alle aminozuren die je lijf nodig heeft om er een lichaamseigen eiwit van te maken.
Maak deze maaltijd veganistisch door de honing te vervangen voor ahornsiroop. Speel zelf even met de hoeveelheid. Jij bent de enige die weet wat je lekker vindt!
01
Zet een pan op met een klein laagje water en breng aan de kook. Haal de 'kontjes' van de spruiten af en kerf ze met een mes in. Spoel de spruiten goed af. Doe ze in de pan en stoom in 10 minuten beetgaar.
02
Kook in een andere pan de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
03
Verhit in een koekenpan een eetlepel honing en theelepel kerriepoeder. Voeg de gestoomde spruiten eraan toe en roerbak 3 minuten.
04
Snijd de appel in reepjes of blokjes.
05
Serveer de spruiten met de quinoa en appel. Besprenkel met olijfolie.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!