Chocolade-notenrotsjes

chocolade-notenrots
  • 10 min
  • 2 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

In stap 2 van het stappenplan bouw je suikerrijke tussendoortjes af. Heerlijk om deze te vervangen met een voedzame snack die energie geeft. Deze chocolade-notenrotsjes zijn een echte traktatie. Je maakt ze heel eenvoudig met een handje gemengde noten en pure chocolade. De ene noot is de andere noot niet.

Het schap in de supermarkt ligt vol met verschillende soorten noten. De meeste noten zijn gefrituurd in onverzadigde vetzuren. De hoge temperaturen maken de vetten schadelijk voor je gezondheid. In stap 4 leer je alles over deze transvetten. Koop ongebrande noten en rooster deze zelf in de oven op lage temperatuur, ca. 120 graden Celsius. Daar heb je geen vet bij nodig. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de noten die je koopt. Begint je huis heerlijk te geuren? Dan zijn ze klaar.

Voor de chocolade kies ik voor puur. Die bevat minder suiker en toevoegingen dan bijvoorbeeld witte of melkchocolade. Pure chocolade is heel bitter van smaak, vooral als je een percentage kiest van 85% of hoger. Je kunt ervoor kiezen om het langzaam op te bouwen. Start met 50% cacao en bouw het percentage op. Hoe meer cacao? Hoe minder suiker en dat helpt om van de lekkere trek af te komen.

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 50 gram ongebrande notenmix
  • 50 gram pure chocolade

Bereiding

01

Verwarm een klein laagje water in een steelpan. Zet daarop een kom en doe de chocolade in de kom. Door de warmte smelt de chocolade. (dat heet: au bain marie)

02

Stamp de noten grof. Maak 10 kleine hoopjes op een bakpapiertje. Dan kun je de notenrotsjes straks makkelijk losmaken.

03

Giet de gesmolten chocolade over de nootjes en laat uitharden. Wil je het uitharden versnellen? Plaats ze dan in de koelkast.

Maak het nóg voedzamer met:

  • stukjes gedroogd fruit (mineralen)
  • kokosrasp (vezels en gezonde vetten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

58 Kcal

per portie

2,4 g

Koolhydraten

4,6 g

Vet

1,2 g

Eiwit

0,7 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het