Croutons met knoflook en rozemarijn

...
  • 20 min
  • 4 ingrediënten

Met dit recept heb je ongeveer een halve bakplaat vol aan croutons die je kunt gebruiken voor bij de soep, in salades of als tussendoortje. Voor dit recept heb ik één takje verse rozemarijn gebruikt. Heb je geen verse rozemarijn in huis? Dan kan gedroogde rozemarijn, of andere kruiden, ook. Gedroogde kruiden zijn sterker van smaak dus pas de hoeveelheid daarop aan. Voor deze hoeveelheid croutons volstaat één theelepel gedroogde kruiden.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 2 snee speltbrood
  • 2 eetlepel olijfolie (extra vierge)
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel rozemarijn

Bereiding

01

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

02

Smeer de speltboterhammen aan beide kanten in met het teentje knoflook.

03

Snijd de speltboterhammen in blokjes. Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en snijd deze fijn.

04

Leg de blokjes speltboterhammen op de bakplaat. Giet de olijfolie eroverheen en meng de gesneden rozemarijn en het zout erdoor.

05

Bak in ca. 15 minuten krokant. Je kunt de croutons in een afgesloten pot bewaren of direct gebruiken.

Maak het nóg voedzamer met:

  • gebruik ze in een groentensoep (vitaminen en mineralen)
  • gebruik ze als garnering over een groene salade (vitaminen en mineralen)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

66,9 Kcal

per portie

6,4 g

Koolhydraten

3,9 g

Vet

1,2 g

Eiwit

0,6 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het