Wortelsalade met quinoa en rozijnen

wortelsalade met quinoa, rozijnen en lijnzaadolie
  • 15 min
  • 4 ingrediënten

Met slechts vier ingrediënten maak je deze wortelsalade met quinoa en rozijnen. Lekker wat kleur op tafel! Quinoa is een volwaardige, plantaardige bron van eiwitten. In stap 5 leer je er alles over. Stap 4 staat helemaal in het teken van gezonde vetten. Deze wortelsalade met quinoa en rozijnen maak je aan met een scheutje lijnzaadolie. Dit is een bron van omega 3 vetten, die houden je celwanden soepel.

Met de portionering van een gerecht kun je al heel veel doen om een maaltijd voedzamer te maken. Kies bijvoorbeeld voor een grotere hoeveelheid groenten dan zetmeel en/of eiwitrijke producten. Met rozijnen in de maaltijd maak je veel kids heel gelukkig. Maak er een spelletje van aan tafel. Wie vind alle rozijnen en hoeveel zijn het er?

Ingrediënten 1 persoon

  • 75 gram quinoa
  • 200 gram wortel
  • 25 gram rozijnen
  • 1 eetlepel lijnzaadolie

Bereiding

01

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.

02

Was de wortel goed schoon, schraap eventueel de buitenste laag eraf met een schilmesje of dunschiller. Rasp de wortel fijn.

03

Doe de wortel in een kom, voeg de quinoa en rozijnen toe en schenk de lijnzaadolie eroverheen.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een handje walnoten (gezonde vetten en eiwitten)
  • combineer met een andere groente, zoals komkommer (vitaminen en mineralen)
  • een stuk fruit door de salade, zoals abrikoos of perzik (vitaminen en mineralen)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

565 Kcal

per portie

88,5 g

Koolhydraten

19,1 g

Vet

12,3 g

Eiwit

12,8 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het