Gezonde ijsthee met hibiscus

Gezonde ijsthee met hibiscus en verse munt
  • 15 min
  • 5 ingrediënten
  • 2 beoordelingen

Deze gezonde ijsthee met hibiscus is echt fantastisch! Er komt geen suiker aan te pas en toch zit deze thee bomvol smaak. Hibiscus is een prachtige bloem en kun je in gedroogde vorm gebruiken als smaakmaker in thee. De smaak lijkt een beetje op cranberry, een beetje zuur. Waar cranberry bekend staat om zijn antioxidanten en helende werking bij (voorkoming van) een blaasontsteking, staat hibiscus bekend om zijn vitamine C en mineralen die een gezonde bloeddruk bevorderen.

Maar zoals met alles, ga nu niet ineens liters hibiscusthee drinken. Een gezond eetpatroon valt of staat niet met één ingrediënt. Het gaat om het variëren en combineren van verschillende producten waardoor je lijf alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Met deze gezonde ijsthee met hibiscus heb je een lekkere dorstlesser gevonden voor de warme dagen. Helemaal suikervrij.

Je kunt er ook een variant van maken met bruisend mineraalwater. Gebruik dan een kwart liter water op dezelfde hoeveelheid verse thee en schenk daarna bij met 0.75 liter bruisend mineraalwater.

De granaatappelpitjes kun je in de diepvries kopen zodat je altijd een portie op voorraad hebt. Bessen kunnen ook heel goed, mocht je daar een grotere fan van zijn. Voor de kids kun je er met verse aardbeien een zoetere ijsthee van maken.

Hibiscus en munt combineren heel goed samen. Heb je al een muntplantje staan in je tuin? Dan ben jij met één keer de aanschaf van een plantje de hele zomer voorzien van munt. Baken deze wel goed af of zet hem in een pot. Net als aardbeien groeit munt als kool en woekert voordat je het weet door je hele tuin. Even inperken dus.

Geniet van het prachtige weer in de zomer!

Ingrediënten 1 liter

  • 3 theelepel hibiscus
  • 3 theelepel witte thee
  • 1 liter water
  • 2 eetlepel granaatappelpitjes
  • 1 naar smaak verse munt

Bereiding

01

Kook 1 liter water in de waterkoker (of haal uit de cooker).

02

Doe de gedroogde hibiscus samen met de witte thee in een zeef. Giet het kokende water eroverheen en laat 10 minuten trekken.

03

Laat de thee afkoelen en schenk in een glazen kan. Voeg daar de granaatappelpitjes aan toe. Lekker met een flinke lading ijsblokjes en een takje verse munt.

Maak het nóg voedzamer met:

  • vervang de granaatappelpitjes voor bessen of aardbeien (vitaminen en mineralen)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

6,5 Kcal

per portie

1,5 g

Koolhydraten

0 g

Vet

0,1 g

Eiwit

0,3 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het