Groene groente frittata

groene groente frittata met verse kruiden
  • 10 min
  • 4 ingrediënten
  • 1 beoordelingen

De felle kleur van spinazie is lastig te verstoppen in gerechten, maar dat maakt deze groene groente frittata juist zo mooi! Voor de kleintjes, deze monsterlijke frittata is een echte krachtpatser, net als de Hulk. Boordevol superstofjes en eiwitten.

Spierballen krijg je er natuurlijk niet direct van, maar spinazie zit bomvol vitaminen en mineralen waar je lijf blij van wordt zoals vitamine K, vitamine A, foliumzuur, kalium, calcium, ijzer en magnesium. Fijn voor de ontwikkeling van je kleintje én voor jou. Groene bladgroenten staan bekend om hun ontgiftende werking. Dat hebben ze te danken aan de stof chlorofyl die in staat is om giftige stoffen aan zich te binden zodat deze worden afgevoerd via de ontlasting en niet opgenomen in je bloed.

Naast spinazie kun je ook andere groene bladgroenten in deze frittata verwerken. Gebruik gewoon wat voorradig is! In de winter heb je boerenkool en postelein, in de zomer spinazie en snijbiet. Kiemgroenten zijn ook een waardevolle toevoeging aan deze groene groente frittata. Serveer er als topping nog een lekkere salade bij van veldsla of rucola en versier met verse groene kruiden. Heb je al een paar kruidenplantjes in je tuin staan? Pluk daar een handje van. Ze brengen naast smaak ook veel voedingswaarde met zich mee. Deze omelet is ook een fijne variant.

Handig weetje als je wat (zwangerschaps)kilo's kwijt wilt: groene bladgroenten bevatten weinig calorieën. Dit ontbijt is dus ook perfect als je je aan een koolhydraatarm dieet houdt, zoals een ketogeen dieet.

Het recept voor deze groente frittata kun je als hoeveelheid aanhouden voor een ontbijt voor 2 personen. Als lunch natuurlijk ook verrukkelijk! Als makkelijke avondmaaltijd kun je er wat zoete aardappel aan toevoegen of serveren met volkoren basmatirijst.

Ingrediënten 2 personen

  • 200 gram spinazie
  • 4 stuk ei
  • 2 stuk bosui
  • 1 handje peterselie

Bereiding

01

Verhit (kokos)olie in een hapjespan of koekenpan.

02

Snijd de bosui in ringen en roerbak 2 minuten in de pan.

03

Doe de spinazie, een half handje peterselie en eieren in een keukenmachine en draai tot de spinazie is gemalen. Fijn of grof, net wat je lekker vindt.

04

Giet het eimengsel over de bosui en bak op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Het ei is gaar als deze aan de bovenkant 'droog' is. Je kunt hem eventueel omdraaien en aan twee kanten bakken als je dat lekker vindt.

05

Serveer met de overige peterselie en maak nog voedzamer met onderstaande tips.

Maak het nóg voedzamer met:

  • serveer met een halve avocado (gezonde vetten)
  • voeg een scheut extra vierge olijfolie toe (gezonde vetten)
  • serveer met een groene salade (vitaminen en mineralen)
  • varieer met verschillende groene bladgroenten en kruiden (vitaminen en mineralen)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

168 Kcal

per portie

6,3 g

Koolhydraten

14,5 g

Vet

10,5 g

Eiwit

3 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het