Warme havermoutpap is heerlijk als ontbijt en je kunt oneindig variëren met ingrediënten en smaakmakers. Havermoutpap kun je met (plantaardige)melk, water of fruitsap maken. Probeer thuis uit waar jullie voorkeur naar uitgaat.
Kinderen neigen naar een zoete smaak. Havermoutpap met amandelmelk is dan een goede start. Amandelmelk is van nature al zoet van smaak waardoor je geen suikers hoeft toe te voegen. Datzelfde geld voor fruitsap. Een scheutje appelsap erdoor geeft al een klein beetje zoet. Door de appeltjes te bakken met kaneel combineren ze heel lekker met de warme pap én ze worden iets zoeter van smaak. Met een handje bosbessen voeg je extra vitaminen toe en geef je je gerecht meer kleur.
01
Snijd de appel in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de appel met kaneel.
02
Doe het water en de havermout in een pan en kook in ca. 5 minuten.
03
Schenk de havermout in een kom. Serveer de gebakken appeltjes en bosbessen erbij.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!