Speltbrood met spinazie en champignons

...
  • 10 min
  • 5 ingrediënten

Je kunt je boterham heel voedzaam beleggen. Dit is een vegetarische variant met gebakken spinazie en champignons gebakken in tamari (sojasaus). De tamari en knoflook maken het heel smaakvol en geven een Hollandse boterham een oosters tintje. Wist je dat champignons eiwitten bevatten? Voeg ze ook eens toe aan je avondmaaltijd. Kies in dit gerecht voor een volkoren boterham om te zorgen dat je lang een verzadigd gevoel hebt en je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Ingrediënten voor 1 broodje

  • 1 stuk speltbrood
  • 150 gram spinazie
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel tamari (sojasaus)
  • 1 teen knoflook

Bereiding

01

Verhit een scheutje olie in de koekenpan en roerbak hierin de champignons met een scheutje tamari. Voeg een teentje geraspte knoflook toe en roerbak kort mee.

02

Haal de champignons uit de pan en bak daarin de spinazie tot deze geslonken is.

03

Beleg je speltbrood met de spinazie en champignons.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een scheutje olijfolie (gezonde vetten)
  • voeg kiemgroenten toe (vitaminen en mineralen)
  • voeg een handje sesamzaadjes toe (eiwitten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

218 Kcal

per portie

40 g

Koolhydraten

2,6 g

Vet

16 g

Eiwit

10 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het