Kokosbollen met pure chocolade

kokosbollen met pure chocolade
  • 25 min
  • 7 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

In het koekschap van de supermarkt vind je ongelofelijk veel verschillende soorten koeken. Het voordeel van zelf maken is dat je zelf je voedzame ingrediënten kiest én het naar je eigen smaak maakt. Dit is een verrukkelijk en eenvoudig recept voor zelfgemaakte kokosbollen met pure chocolade. Het kost je slechts 10 minuten van je tijd, daarna gaan ze 15 minuten de oven in. Een leuk klusje om samen met kids te doen. Ze kunnen helpen bij het afwegen, het maken van de bollen en het versieren met pure chocolade. De kokosbol kan de volgende dag mee in de snack- of lunchtrommel als tussendoortje.

Deze kokosbollen met pure chocolade zijn luchtig en smeuïg. De basis is kokosrasp en opgeklopte eiwitten. Daar is een klein beetje kokosolie en ahornsiroop aan toegevoegd. De amandelmeel maakt deze kokosbol extra luxe. Heb je het niet in huis? Dan kun je het ook weglaten.

De kokosbollen zijn vrij van kunstmatige toevoegingen en bevatten natuurlijke suikers. Je kunt de hoeveelheid suikers geleidelijk afbouwen, zodat je smaak went aan minder zoet. De verzadigde vetten in de kokosrasp zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, in tegenstelling tot de suikerrijke koeken in het koekschap. En een stabiele bloedsuikerspiegel geeft een stabiel energieniveau. Win-win dus! Heel veel plezier met bakken, wie verras jij ermee?

Ingrediënten 15 stuks

  • 2 stuk ei
  • 100 gram kokosrasp
  • 50 gram amandelmeel
  • 40 gram ahornsiroop
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 snufje zout
  • 30 gram pure chocolade

Bereiding

01

Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

02

Splits het eiwit van het eigeel. Doe het eiwit in een kom met een snufje zout. Klop met een mixer tot een luchtige massa. Het eigeel kun je bewaren om vla of mayonaise mee te maken.

03

Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de kokosrasp, amandelmeel en ahornsiroop toe aan de opgeklopte eiwitten.

03

Maak van een eetlepel beslag een bolletje van ca. 5 cm doorsnede en leg deze op de bakplaat. Herhaal tot het beslag op is en bak in ca. 15 minuten goudbruin.

04

Smelt de pure chocolade au bain marie. Verhit hiervoor een klein laagje water in een steelpannetje en zet hierin een kom. De kom mag het water niet raken. Leg de chocolade in de kom en laat smelten. Na het afkoelen van de kokosbollen kun je deze ermee versieren. Heb je chocolade over? Gooi dit niet weg maar maak hoopjes op een bakpapiertje. Leg er een paar nootjes of gedroogd fruit in en laat uitharden. Zo heb je nog een lekkere snack voor tussendoor.

05

De kokosbollen kun je minimaal 5 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten pot.

Maak het nóg voedzamer met:

  • serveer de kokosbol bij een fruitsalade met kiwi (vitaminen en mineralen)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

100,7 Kcal

per portie

5,1 g

Koolhydraten

8,4 g

Vet

2,1 g

Eiwit

1,7 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het