Sneeuwpoppen van mozzarella

sneeuwpop mozzarella
  • 10 min
  • 3 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Deze sneeuwpoppen van mozzarella zijn een hit tijdens het kerstdiner op school én thuis. Makkelijk om te maken én een feestje om van te eten. Voor de sneeuwpoppen gebruik ik mini mozzarella bolletjes. Deze rijg je op een spiesje samen met een hoed van wortel. De ogen en knopen maak ik van zwart sesamzaad.

Om het bord helemaal in winterse sfeer te krijgen gebruik ik kokosrasp als sneeuw en verse blaadjes basilicum om het op te fleuren. Je kunt er nog een dip bij maken van balsamico-azijn en olijfolie. Voeg daarvoor een eetlepel balsamico-azijn samen met een eetlepel olijfolie en een beetje beter en zout. Dat wordt smullen! Ook lekker als eiwitrijk tussendoortje.

Ingrediënten 6 spiesjes

  • 18 stuk mozzarella mini
  • 2 stuk wortel
  • 1 eetlepel sesamzaad zwart

Bereiding

01

Snijd één wortel in plakjes voor de hoed. Je hebt twee plakjes nodig per sneeuwpopje. Zorg ervoor dat je één plakje hebt die iets groter is. Maak van de andere wortel linten met een dunschiller.

02

Gebruik een bamboeprikker en prik daarop het kleine plakje wortel, daarna het grotere plakje wortel. De hoed is nu klaar. Spies er drie balletjes mozzarella op. Maak de ogen en knopen van zwart sesamzaad. Voor de neus kun je een stukje wortel afsnijden. Leg vervolgens het lint van wortel om de sneeuwpop en klaar ben je!

Maak het nóg voedzamer met:

  • serveer met een groene salade en cherrytomaten (vitaminen en mineralen)
  • voeg een dip toe van extra vierge olijfolie en balsamico-azijn (gezonde vetten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

69 Kcal

per portie

2,5 g

Koolhydraten

4,6 g

Vet

4,7 g

Eiwit

0 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het