Een lekker voedzaam tussendoortje of alternatief voor ontbijt of lunch. Je kunt deze wortelmuffins makkelijk meenemen voor onderweg. Dus heb je een uitje gepland? Vergeet deze dan niet op voorhand te maken. Deze wortelmuffins met amandel zijn glutenvrij en gemaakt met boekweitmeel en kokosrasp. Door de kokosrasp zijn ze lekker licht en luchtig.
Groenten zijn een perfecte basis in bakrecepten. Ze geven smaak, structuur en zorgen dat de muffins lekker smeuïg zijn. En als bijkomend voordeel bevatten je bakrecepten minder koolhydraten. Versier ze met geschaafde amandel en je hebt een feestelijk en voedzaam gebakje om iets mee te vieren.
Dit recept bevat kokosbloesemsuiker om de muffins lekker zoet te maken. Alhoewel het een ongeraffineerd product is, blijft het suiker en zorgt het voor een schommeling in je bloedsuikerspiegel. Je kunt geleidelijk de hoeveelheid afbouwen, zodat je aan de minder zoete smaak went en je lijf minder suikers hoeft te verwerken.
droge ingredienten
natte ingredienten
01
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Vet een muffinbakvorm in of gebruik papieren vormpjes.
02
Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer goed door.
03
Rasp de wortel fijn. Klop de eieren los in een kom met de olijfolie. Voeg de wortel daaraan toe.
04
Voeg de droge ingrediënten bij de natte. Doe daar de bicarbonaat bij en laat het appelazijn eroverheen lopen. Dit begint te borrelen en zorgt voor lucht in de muffin. Roer daarna alles goed door.
05
Vul de vormpjes met het beslag, garneer met geschaafde amandelen en bak in ca. 25 minuten gaar.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!