Deze speculaascrumble met appel is té lekker! Warme, zachte appel met een knapperige crumble van havermout, amandelmeel en roomboter. Door de amandelmeel lijkt het alsof er amandelspijs in zit. De speculaaskruiden maken dit een op en top Sinterklaas recept.
Eenvoudige crumble
Deze speculaascrumble is heel eenvoudig om te maken. Je voegt de ingrediënten bij elkaar. Kneed het met de hand tot een kruimelig deeg. Even over de gesneden appeltjes verdelen en je verrukkelijke tussendoortje is klaar om de oven in te gaan. Binnen 10 minuten ben je klaar! Veel sneller dan een appeltaart en minstens zo lekker.
Lekker voedzaam met eiwitrijke amandelen
Door het gebruik van deze ingrediënten is de speculaascrumble met appel lekker voedzaam. Deze schaal kun je dan ook gerust met 6 personen delen. Amandelen zijn rijk aan eiwitten en geven je daardoor lang een verzadigd gevoel. Bovendien temperen ze de natuurlijke suikers waardoor je geen dip krijgt na het eten van deze speculaascrumble.
Heerlijk avondje
Verwacht je bezoek op 5 december? Maak een flinke schaal met deze speculaascrumble om lekker van te genieten. Op mijn website vind je meer voedzame recepten voor gezonde lekkernijen. Bak ook eens deze hazelnootkruidnoten of maak een gezondere versie van warme chocolademelk met slagroom.
01
Verwarm de oven voor op 160 °C.
02
Meng de havermout, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en het zout in een kom.
03
Snijd de koude roomboter in blokjes en kneed deze door het mengsel heen tot een kruimelig deeg.
04
Snijd de appels in blokjes en doe deze in een ovenschaal. Verdeel de crumble eroverheen.
05
Bak de speculaascrumble met appel ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!