Met deze tips gebruik je jouw favoriete recept voor nasi en maakt deze nog voedzamer. Extra groenten, eiwitten en gezonde vetten.
Een fris (bij)gerecht met pit. Deze peulvrucht is een bron van plantaardige eiwitten. Stoom hem beetgaar en voeg de dressing toe. Zo makkelijk is het!
Deze eiwitrijke cake past perfect bij je sportieve leven. Opbouwende voeding geeft je weer een boost om te herstellen en vooruitgang te boeken.
Dit is mijn favoriete recept voor hummus. Rode bieten geven niet alleen een mooie kleur, maar smaken ook nog eens heel lekker! Zeker in combinatie met Ras el hanout
Hét recept voor een heerlijk flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel, water, olijfolie, bakpoeder en een snufje zout. Het voordeel van dit brood is dat je het gewoon in de koekenpan bakt, ongeveer 4 minuten aan elke kant op laag middelhoog vuur.
Een vegetarische burger maak je eenvoudig zelf met gedroogde peulvruchten. Bij de bruine bonen mag wat mij betreft wel iets pittigs en dus ga ik in dit recept voor de mexicaanse kruiden.
Een wrap is ideaal om mee te nemen toch? Dus of je nu straks op vakantie gaat óf een lekkere lunch mee wilt nemen, met dit recept kun je vast uit de voeten!
Het maken van een glutenvrije cake is echt niet moeilijk. Dit recept is daar weer het bewijs van. De basis voor de carobecake is zwarte bonen.
Eenvoudig te maken met een paar ingrediënten. Om de kipfilet op smaak te brengen gebruik ik de kruidenmix Garam Massala (met o.a. koriander, kardemom,komijn,kaneel, kruidnagel) en tomatenpuree.
Een voedzame, makkelijke bonenschotel met zwarte bonen en zilvervliesrijst. Varieer met de groenten die je nog hebt liggen.
In dit recept heb ik mungbonen als hummus verwerkt en op smaak gebracht met komijn. Komijn past goed bij de gegrilde aubergine.
Deze romige chocolademousse zonder zuivel moet je echt een keer proberen! Eigenlijk is het hummus, want de mousse is gemaakt van kikkererwten.
Een makkelijke en snelle eenpansmaaltijd. Je kunt met hetzelfde recept telkens weer een andere curry op tafel zetten.
Fan van pure chocolade? Probeer deze taart dan eens! Gemaakt met bruine bonen en makkelijk aan te passen naar het seizoen. Vervang het zomerfruit bijvoorbeeld voor stoofpeertjes, speculaaskruiden of gebruik sinaasappel en walnoten.
Bonenburgers zijn eenvoudig om te maken en naar je eigen smaak aan te passen. Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van zwarte en witte bonen.
Je kunt makkelijk zelf vegetarische burgers maken. Zoals deze bijvoorbeeld, van mungbonen.
Een heerlijke lunch salade die je de avond ervoor kunt maken. Voedzaam met pit en een beetje zoet. De verse tijm met tomaat past er perfect bij.
Kikkererwtenmeel is perfect voor het maken van wraps. Ze zijn stevig, je kunt ze knapperig bakken en vullen met allerlei lekkere seizoensgroenten.
Deze zwarte bonenburger kun je zelf op smaak brengen met de kruiden die jij het lekkerst vindt.
Ook lekker met een groene salade erbij.